Egyedülálló, habos és krémes állag jellemzi. Vegán étrendbe is beilleszthető, mivel növényi ital felhasználásával is elkészíthető.
Kiválóan alkalmas sütéshez. Gluténmentes termék.
Elkészítés: Öntsön 1/2 csészényit 0,5 l hideg tejből, öntse bele a csomag tartalmát és jól keverje össze. A maradék tejhez adjunk 2 evőkanál cukrot (kb. 40 g) és forraljuk fel. Öntsük a tejport a forrásban lévő tejbe, és rövid ideig főzzük, folyamatosan kevergetve. Öntsük a kész pudingot az előzőleg kiöblített hideg vizes tálkába, és hagyjuk megdermedni. Egy csomagból 4 adagot, adagonként pedig kb. 150 g pudingot lehet elkészíteni.
A Celiko 40 éve gyárt gluténmentes élelmiszereket cöliákiában szenvedőknek és gluténmentes diétát folytatóknak. Folyamatosan és szorosan együttműködnek a gluténmentes mozgalom fejlesztését támogató egyesületekkel, fogyasztói csoportokkal.
A Lengyel Cöliákiás Társaság – Crossed Grain (AOECS) tanúsítványával rendelkező cég!
A Celiko fejlődése következetesen a funkcionális, úgynevezett „egészséges” élelmiszerek – természetes adalékanyagokon alapuló – gyártása felé vezetett, aminek eredményeként 1998-ban új részleget hoztak létre a cégen belül, amely a természetes élelmiszer-adalékanyagok gyártásával foglalkozik.
A természetes élelmiszer-adalékanyagok előállításának alapját három folyamatsor képezi, amelyek fagyasztva szárításon (liofilizálás), porlasztva szárításon és nyomás alatti granuláláson alapulnak.
Átlagos tápérték adatok
Energiatartalom: 137Kcal
Zsír: 2,5g
telített zsírsavak: 1,6g
Szénhidrát: 24,5g
ebből cukrok: 16g
Fehérje: 4g
Só: 0,13g
Összeteevők: Kukoricakeményítő, burgonyakeményítő, céklalé por, áfonyalé por koncentrátum 0,6%, maltodextrin, áfonyalé, aroma. Nyomokban tartalmazhat: szóját, tejet és származékait! Beilleszthető a vegán, vegetáriánus és gluténmentes diétába is.