Ajánljuk sportolóknak és aktív életmódot folytatóknak, akik gyorsan elkészíthető, fehérjedús pizzát szeretnének otthon készíteni.
Megfelelő választás mindenkinek, aki szeretne egészségtudatosan táplálkozni, de számos diéta vagy egészségügyi kondíció esetén is fogyasztható. A Szafi Life fehérjedús pizza lisztkeverék újabb bizonyíték arra, hogy az egészséges táplálkozás nem jár lemondásokkal!
Ráadásul még időt is spórolsz vele és a legegyszerűbb felszereltségű konyhában is elkészítheted. Például ha utazol és a szálláson csak egy mikró található, ezt a pizzát akkor is el tudod készíteni!
Gluténmentes, vegán, fehérjében gazdag, mikrohullámú sütőben is gyorsan elkészíthető pizza alap, igen magas rost-tartalommal
Összetevők: kölesliszt, barna rizscsíra-fehérje por (18%), bambuszrost, útifűmaghéj liszt, olasz fűszerkeverék (oregano, majoranna, rozmaring, kakukkfű, borsikafű), vöröshagyma granulátum, só, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Fehérjedús pizza recept: Hozzávalók (1db pizzához kb. 28cm, kinyújtástól függően): 100g Szafi Life Proteines Pizza Mix; 176g langyos víz;
5g bambuszrost a gyúráshoz és a nyújtáshoz (csak sütőben történő sütés esetén!); 1g kókuszolaj a szélek sütés előtti lekenéséhez (csak sütőben történő sütés esetén!).
Elkészítés: Fakanállal keverjük össze a Pizza Mix alapot a vízzel. Ha összeállt a tészta, fedjük le az edényt és pihentessük 10 percig.
Mikrohullámú sütőben: Borítsuk a tésztát egy lapostányérra, majd hidegvizes kézzel gyúrjuk át, és nyújtsuk szét a tányéron úgy, hogy egy kb. 29cm-es lapot kapjunk. Kb. 1cm-t hajtsunk vissza a széléből (ide akár sajtot is rakhatunk). Villával szurkáljuk meg több helyen, hogy a gőz távozni tudjon belőle. Mikrohullámú sütőben, 800W-on 6 percig sütjük, majd a tésztát a tányéron megfordítjuk, ismét megszurkáljuk, és tetszőleges feltétet rakunk rá. Ezután további 6 percig sütjük.
Figyelem: ezen elkészítési mód mellett nyers hús nem használható feltétként!
Hagyományos sütőben: Borítsunk le sütőpapírral egy tepsit, melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, és közben készítsük elő a feltétet.
Ezután borítsuk a tésztát bambuszrost-lisztes munkafelületre, gyúrjuk át és nyújtsunk belőle egy 29 cm-es lapot. Kb. 1 cm-t hajtsunk vissza a széléből (ide akár sajtot is rakhatunk). A sajt kivételével rakjuk rá a feltétet, kenjük le a szélét olajjal és tegyük a sütőbe.
200°C-ra előmelegített sütőben, alsó–felső programon 25 percig sütjük. Ezután rakjuk rá a sajtot és süssük további 5 percig.
Száraz, hűvös helyen tárolandó!